Direct resultaat met Mylogenics

Trainen zonder pijn. Dat is mijn doel. Na mijn knieblessure (lees hier) weet ik heel goed dat ik niet door moet lopen met pijn. Dus toen mijn kuit een paar weken terug pijn begon te doen wist ik meteen: Mylogenics. Een geweldige behandelmethode met direct resultaat.

Hardlopen en blessures

Voorkom je blessure, grijp tijdig in. Probeer Mylogenics.

Mylogenics is een unieke behandelmethode wat ik ontdekt heb in de CrossFit box. Mijn trainer Tim (Fit en Krachtig) heeft de opleiding Mylogenics afgerond en behandelt mensen met diverse klachten.

Tim gaat met Mylogenics op zoek naar de oorzaak van de pijnklacht en richt zich niet op symptoombestrijding. Op de plek waar ik de pijn voel, hoeft de oorzaak niet te zitten. Ik ben bij Tim op de pijnbank gaan liggen en heb me laten behandelen. Door middel van mijn verhaal, het aanwijzen waar ik last heb en een aantal spiertesten wordt duidelijk waar mijn lichaam zwakte vertoont. Het behandelproces kan beginnen.

In mijn geval komt de pijn vanuit mijn kuit maar de oorzaak ligt in mijn voeten. Mijn voet staat een tikje scheef door het verkeerd neerzetten van mijn voet tijdens het (hard)lopen. De spieren naast mijn schenen moeten continu corrigeren.

Ik vind het knap dat Tim meteen weet wat de klacht is. Hij ziet gelijk dat de oorzaak in mijn voeten ligt. Mijn voeten? Daar had ik nooit bij stilgestaan. 

De spanning, beweging en functie van mijn spieren, pezen, banden en zenuwen werden onderzocht. Tim begint bij mijn voeten en behandeld vervolgens mijn onderbenen en bovenbenen.

Doet de behandeling pijn?
Auwwwww! Ik zeg je eerlijk, de behandeling is pijnlijk. Sterker nog, ik heb een hoge pijngrens maar heb het op sommige momenten uitgeschreeuwd. Als de verklevingen worden losgemaakt voelt dit heel oncomfortabel aan. Dit is gelukkig wel tijdelijk.

Hardlopen en blessures Hardlopen en blessures Hardlopen en blessures

Tim drukt als het ware de knoop uit de spier. Als hij ophoud met behandelen is de pijn ook weg. Het moet gewoon even gebeuren. Dus tanden op elkaar en laat je behandelaar zijn werk doen. 

De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht. Ik lag wel een klein uurtje op de pijnbank. Fijn aan Mylogenics is het individuele behandelplan. Elk lichaam is anders, elk lichaam vraagt een andere behandelmethode.

Voordelen Mylogenics

  1.   verminderd de pijn direct
  2.   al tijdens de behandeling wordt je sterker en leniger
  3.   het verhelpt verklevingen succesvol
  4.   geen bijwerkingen op een beetje spierpijn na (na 1 dag weg!)
  5.   geen terugval, tenzij je weer te snel begint na een blessure. Voel je nog pijn? Doe dan nog een behandeling.

Het resultaat
Direct na de behandeling voelen mijn spieren soepeler aan. De dag na de behandeling zijn mijn bovenbenen beurs. Het gevoel van spierpijn. Niet gek natuurlijk, mijn spieren hebben het flink te verduren gehad.

Ik vind het mooi hoe het lichaam in elkaar steekt. Zelf had ik nooit gedacht dat de pijn vanuit mijn voeten is ontstaan. Ik kan mijn voeten weer veel beter bewegen. Tijdens mijn wekelijks hardlooptraining is het resultaat goed te merken. Geen pijn meer en ik heb meer kracht in mijn kuiten. Mijn afzet is beter en ik loop weer lekker! Ook klaar voor de CrossFit competitie.

‘It’s time to start talking about the 2017 CrossFit Games Open’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.