Travel WOD Malaga

Met mijn vriendinnen naar Malaga. Een feestje! Vier dagen genieten van zon, zee, tapas en heel veel gezelligheid. Spanje is altijd een goed idee en Malaga raad ik echt iedereen aan. Een mooie stad met het strand dichtbij. Vakantie met de meiden is relaxed, niets moet en alles mag.

Workout op het strand

Mijn vriendinnen kennen me langer dan vandaag en weten natuurlijk dat ik het te gek vind om een workout te doen op een onbekende plek. Gelukkig zijn het zelf ook sportieve ladies en gaan ze graag met me mee.

Het strand ligt op loopafstand van ons appartement. Een beach workout ligt daarom voor de hand. Van te voren drinken we voldoende water en nemen we ieder een flesje water mee. Een banaan als pre workout meal, daar gaan we.

In Nederland heb ik al een leuke, simpele maar intensieve workout bedacht. Maar we beginnen natuurlijk niet zonder warming up.

Onze warming-up bedenken we samen. We doen rek -en strek oefeningen, squats en lunges. Als laatste krijgen de meiden een korte loopscholing van mij die ik wekelijks doe op de atletiekbaan. En kan ook prima op de boulevard van Malaga 😉

De warming-up is gevarieerd en sluit goed aan bij de workout.

Wat gaan we doen?

De Travel WOD:

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 burpees

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 sit ups

200m run

Ronde 1: Maak 10 burpees en 1 sit-up en ren 200m (wellicht was het korter, we liepen van punt naar punt. Dit kan je natuurlijk zelf bepalen)
Ronde 2: Maak 9 burpees en 2 sit-ups en ren weer 200m.

De laatste ronde bestaat uit 1 burpee en 10 sit-ups met als laatste het stukje hardlopen.

Workout op het strand    Workout op het strand    Workout op het strand

We zoeken een stuk gras uit waar we de oefeningen doen en het hardlopen doen we over het zand.

Wauw! De workout hebben we binnen het kwartier afgekregen. Kort maar intensief! Na de workout geven we elkaar een high five en rennen we de zee in. Tijd voor verkoeling!

‘Je bent met vakantie dus waarom sporten?’ Een vraag die me vaak gesteld wordt. Het antwoord is simpel. Gewoon omdat een korte workout in een mooie en nog onbekende omgeving ontzettend leuk is om te doen. Zeker met een club vriendinnen!

Ga jij nog op reis deze zomer? HAVE FUN en geniet net als wij van de zon, de zee, het strand en heel veel gezelligheid met elkaar!

Liefs,

X.Martine

Workout op het strand

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.