TRAVEL WOD NOORDWEST-AMERIKA

Rondreizen door Noordwest-Amerika, ik ben er nog steeds vol van. Het land is overweldigend, divers en puur. De natuur, steden, mensen, het eten, alles even fantastisch. Het doen van een Travel WOD op een unieke plek in Noordwest-Amerika staat uiteraard op mijn to do. Naast diverse hikes en het bezoeken van een CrossFit box in Salt Lake City, heb ik hardgelopen over de Golden Gate Bridge en gesupt tussen de zeehonden in San Francisco.

Travel WOD Noordwest-Amerika

Na een vlucht van 10 uur zet ik voet op Amerikaanse bodem en sta ik al snel te stuiteren van alle indrukken. Uiteraard houd ik van actie tijdens mijn reis en dat is niet moeilijk in dit enorme land. Je kan er heerlijk hardlopen, de hoogteverschillen maken het uitdagend en zwaar. Ook een workout in een CrossFit box kent geen drempel. Amerikanen staan open voor een ‘drop-in’ en verwelkomen je enthousiast.

CrossFit in Salt Lake City

CrossFit is ontstaan in Amerika en ik ben daarom erg benieuwd hoe het er hier aan toe gaat. De reis start in Portland, in de groene staat Oregon. Vervolgens rijden we met onze enorme Amerikaanse huurauto door de kleine dorpjes van de staat Idaho naar de grote stad Salt Lake City, in Utah. Hier wil ik graag een CrossFit box bezoeken.

Travel WOD Noordwest-Amerika

Start in Portland (groen), rijd richting Salt Lake City (oranje) en bezoek de CrossFit box, rijd naar San Francisco (geel), SUP & RUN, op de paarse spots heb ik hard gelopen en op de blauwe spots trails gelopen.

Op internet vind ik een CrossFit box bij ons vakantieadres om de hoek: Ute CrossFit Salt Lake City. De website ziet er goed uit en al op de homepage staat er dat je welkom bent voor een drop-in. Je hoeft niet te bellen, je kan elk moment langskomen. Ik check het lesrooster en kies een tijd uit die mij schikt. De volgende dag is het zover!

Travel WOD Noordwest-Amerika

Een beetje zenuwachtig ben ik wel. Loop ik zomaar een box binnen die ik niet ken. Gelukkig word ik meteen heel enthousiast verwelkomd door de eigenaresse. Er is al een les bezig en als ik zeg dat ik voor de les van 5:30 kom zegt ze dat ik in de verkeerde box ben. Ze hebben nog een box, Downtown, daar beginnen de lessen op het halve uur. Hier op het hele uur. De les is hier dus al 15 minuten bezig. Ik mag aanhaken in deze les of naar de andere box gaan. Coach Dayton stelt zich voor en zegt dat ze vertraagd zijn en net de warming-up hebben gehad, ik voel me meteen zo welkom dat ik hier blijf en bij deze les aanhaak.

Travel WOD Noordwest-Amerika

Iedereen vindt het leuk dat ‘Martine from The Netherlands’ mee komt doen. De meeste komen naar me toe en maken een praatje. Ik voel me er meteen op mijn plek!

Snel doe ik mijn warming-up oefeningen en sluit me aan bij de les. Het is tijd voor een stuk strength. Coach Dayton stelt me voor aan April, mijn buddy deze les. We maken ieder steeds drie varianten op de Split Jerk. Al snel merk ik dat we aan elkaar gewaagd zijn. De aantal kilo’s kunnen omhoog. Ik moet even schakelen, ik denk dat ik al super veel gewicht til maar waarom voelt het dan zo licht? Natuurlijk, ze rekenen hier niet in kilo’s maar in pounds!

Travel WOD Noordwest-Amerika

Awesome! You can do it! Believe it! Good job!

Travel WOD Noordwest-Amerika

April en Dayton moedigen me aan en geven me tips. April is echt een stuiterbal, elke ronde krijg ik een high five en roept ze: you can do it! Believe it! We eindigden beide op 145 pounds wat 65kg is. Awesome! Good job! Yeah! Ik houd van die Amerikaanse vibe.

Coach Dayton vertelt me dat dit een weightlifting uur is en dat we dus geen WOD meer doen. Wel doen we na het stuk strenght 10 Box Jumps en 15 weighted lunges op 35kg. Dit doe je met je buddy, maar niet op tijd.

Aan het einde van de les ben ik voldaan. De volgende les start meteen dus ik bedank Dayton voor zijn tijd, ruim alles netjes op en praat nog wat na met de andere members. Iedereen is even enthousiast en fanatiek. A great community!

Helaas staat de eigenaresse niet achter haar desk en is ze nergens te bekennen. Ik mag zonder te betalen gaan van Dayton maar scoor daarom geen t-shirt. Anyway, de drop-in was geweldig, een hele leuke ervaring en een aanrader voor iedereen die op reis gaat.

Mijn ervaring bij deze box heeft me wel een paar dingen geleerd. Daarom geef ik hieronder vijf tips om jouw CrossFit bezoek awesome te maken.

Tips voor een CrossFit drop-in

  • Kies de juiste CrossFit box

Alhoewel ik mijn reis nooit tot in detail uit stippel, is het wel handig om van te voren research te doen naar een geschikte CrossFit box. Check de reviews op Facebook en Google. Bekijk de programmering van de lessen op de website van de box, check de tijden, wie is de trainer en is het een echte affiliate? Bij een CrossFit affiliate mag je met CrossFit ervaring altijd meedoen aan een les.

  • Laat de box weten dat je komt

Om akward situaties te voorkomen is het altijd goed om van te voren even te bellen met de CrossFit box. Of stuur een mail met jouw verzoek. Vertel dat je CrossFit ervaring hebt, graag wilt meedoen op de door jouw gekozen tijd. Mocht je een blessures hebben, laat dit ook weten zodat ze daar rekening mee kunnen houden. De meeste boxen zullen zeggen dat je kan komen wanneer je wilt, maar waarderen het wel dat je het van te voren laat weten.

  • Kom op tijd en maak kennis met de coach

Als gast in een andere CrossFit box wil je natuurlijk wel een goede indruk achterlaten. Zorg dat je 10 minuten voor de les aanwezig bent zodat je kennis kan maken met de coach. Het geeft je ook de tijd om een drop-in fee te betalen (indien nodig), de box te verkennen en andere members te leren kennen.

  • Ruim je spullen schoon en ruim alles netjes op

Doe alsof je thuis bent in je eigen CrossFit box. Ruim de gewichten, barbell of andere spullen netjes op en maak schoon. Bedank daarnaast de coach voor het feit dat je mee hebt mogen doen. Als je een hele goede ervaring hebt gehad in de box is het altijd leuk om een review achter te laten op Google of Facebook om zo andere aan te moedigen de box eens uit te proberen!

  • Koop een t-shirt!

Hoe leuk is het om bij thuiskomst te shinen in een t-shirt van een CrossFit box aan de andere kant van de wereld? Sommige boxen vragen een drop-in fee en geven daarbij een t-shirt weg. Je steunt de CrossFit community en hebt weer een mooi item om toe te voegen aan je eigen CrossFit gear.

Hardlopen in San Francisco

In Amerika heb ik op mooie plekken hard gelopen maar die keer in San Francisco staat nog helder in mijn geheugen. Ik moest gewoon over de iconische Golden Gate Bridge lopen.

Travel WOD Noordwest-Amerika    Travel WOD Noordwest-Amerika    Travel WOD Noordwest-Amerika

Ook hier heb ik geleerd dat voorbereiding alles is. Ik ben namelijk gewoon gaan lopen en dacht dat ik ongeveer 2.5km verwijderd was van de brug. Dit bleek echter 5km te zijn, en dan moet je ook nog terug. In totaal liep ik 10km. Als je daar niet op voorbereid bent kan dit pittig zijn.

Via Google maps kan je natuurlijk heel makkelijk je route checken. Desnoods wandel je eerst een stuk of pak je de bus naar de brug. Vanaf de brug kan je een mooie route lopen met uitzicht op San Francisco richting Sausalito of je pakt een route terug naar je hotel.

Ontdek top hardlooproutes in San Francisco op Strava en be better prepared! 

Travel WOD Noordwest-Amerika

Geniet van het prachtige uitzicht op de stad. Ga net als ik ’s morgens vroeg en zie de zon opkomen.

Sup met zeehonden

Mijn nieuwe ontdekking is Stand up Paddling. Naast CrossFit en hardlopen vind ik dat heerlijk om te doen. In San Francisco is het in oktober 27 graden, perfect weer om af te koelen op het water. Aan de overkant van San Francisco, in Sausalito, ligt het Kayak & Stand Up Paddleboard Center: Sea Trek

Travel WOD Noordwest-Amerika

Hier huur ik een board (niet goedkoop overigens!) en ga ik het water op. Ik krijg de tip om meteen linksaf te slaan en langs de boten te suppen. Daar kom ik zeehonden tegen en sup ik naar de floating houses.

Travel WOD Noordwest-Amerika

De zeehonden zijn te gek. Ik blijf op afstand want ik wil ze niet storen in hun habitat maar ze zijn heel leuk om te aanschouwen. De woonboten zijn ook geweldig. Er zitten hele mooie, moderne woonboten tussen en ook fel gekleurde huizen. Hier dobber ik een tijdje rond op mijn paddleboard.

Travel WOD Noordwest-Amerika

Travel WOD Noordwest-Amerika

Het suppen op zee gaat me goed af. Het water is rustig, en er varen maar weinig boten. Heen heb ik wel tegenwind waardoor ik echt actief moet paddlen. Na tweeënhalf uur kom ik moe maar voldaan weer aan de kant. Het was een actieve workout voor mijn benen en core. Maar door de mooie omgeving voelde het heel ontspannen.

Ga jij op reis en ben je net zo actief als ik?

Doe een Travel WOD!

Check hier 21 TRAVEL WODS handig voor op reis.

Be active & have fun!

Liefs,

X. Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mail ons