CrossFit, the what and why

Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met CrossFit. Mijn knieblessure zorgde in die tijd voor veel frustratie. Hardlopen ging niet meer en ik ondervond ook hinder tijdens mijn bootcamp lessen. Mijn broer Chris deed al een tijdje aan CrossFit en vanaf het begin af aan zei hij dat ik het ook eens moest proberen. Mijn zus Suus wist hij te overtuigen maar mij nog niet.

‘CrossFit? Daar word ik toch veel te gespierd van?’

Met mijn slanke postuur en atletisch lichaam wil ik geen spierbundel worden. Als ik hoorde wat mijn broer en zus aan gewicht tilde dan dacht ik: daar wordt ik toch veel te gespierd van? Toch ging ik overstag toen ik echt niet meer zonder pijn kon hardlopen en mijn bootcamp lessen daarom had opgezegd. Zou het dan toch wat voor mij zijn? Mijn knie zou ook hier belast worden maar ik hoopte op een andere en minder pijnlijke manier. Ik moest het gewoon een keer proberen. Bootcamp vond ik altijd heerlijk omdat ik me dan buiten in de natuur bevond. CrossFit is, dacht ik toen, in een muf honk met apparaten en weinig daglicht. Toch was ik stiekem wel erg benieuwd geworden. So, let’s give it a try!

Ok, de eerste stap was gezet. Ik meldde mezelf aan voor de beginnerslessen bij CrossFit Hoorn, waar ik nu nog steeds train. Niet eerst even kijken, nee laat me het maar meteen doen. De beginnerslessen waren in mijn geval drie lessen die ik moest volgen voordat ik echt mocht deelnemen aan de reguliere lessen. De beginnerslessen zijn bedoeld voor iedereen zonder CrossFit ervaring en in het leven geroepen om de technieken aan te leren die van belang zijn bij de belangrijkste bewegingen. Het maakt niet uit wat je huidige niveau is, iedereen kan door de beginnerslessen starten met CrossFit.

‘Je hoeft niet fit te zijn om te beginnen, je moet wel beginnen om fit te worden.’

De manier van starten ziet er bij elke CrossFit school anders uit. Het zogenoemde ON RAMP programma zal bij de ene CrossFit school uit 3 lessen bestaan, bij een ander uit minstens 6 lessen. Allen met hetzelfde doel om het lichaam voor te bereiden op trainen onder hoge intensiteit, met behoud van de juiste techniek.

Tijdens mijn eerste basisles leerde ik Chris Ruiter kennen, eigenaar van CrossFit Hoorn. Nooit eerder heb ik iemand zo enorm enthousiast zien vertellen over zijn passie. Hij legt uit dat CrossFit meer is dan training, het is een lifestyle die de hele groep deelt:  “The community.” Chris legt zijn ziel en zaligheid in deze sport, het wordt mij al snel duidelijk: Chris = CrossFit. Ontzettend inspirerend en motiverend, hij trekt mij dan ook echt door de les heen. Aan het einde van mijn eerste basisles ben ik leeg, heb ik pijn van de vele squats maar voel ik me voldaan. Mijn lichaam werd zo breed geprikkeld, dit is precies wat ik zoek! Mijn ultieme grens opzoeken en daar zelfs overheen gaan. Bang voor de spierpijn die komen gaat spreek ik af met Chris dat deze les zeker een vervolg krijgt. Na nog twee basislessen sluit ik direct een onbeperkt abonnement af. Benieuwd naar deze community en klaar om het maximale uit mezelf te halen!

Wil je ook kennismaken met CrossFit? Ga naar een CrossFit school bij jou in de buurt en bekijk of ze dit ON RAMP programma aanbieden. Laat je er niet door afschrikken!

CrossFit box

WAAROM CROSSFIT?

  • het is dé ultieme prikkel voor je lichaam; een combinatie van uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, snelheid, behendigheid, coördinatie en balans;
  • je wordt op alle fronten fitter;
  • de sfeer en het community gevoel is groots, dit werkt ontzettend motiverend;
  • je vrouwelijke vormen worden zichtbaar;
  • persoonlijke begeleiding van professionele trainers;
  • de CrossFit box; een inspirerende omgeving, rauw met barbells, kettlebels, pull up bars, roeimachine’s etc.

Ik word steeds fanatieker en leer steeds meer over mezelf en de sport. Mijn enthousiasme en CrossFit avonturen deel ik graag met jou!

X.Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.