3, 2, 1.. Reebok CrossFit Games 2016

De Reebok CrossFit Games gaan bijna weer van start. De competitie waarin jaarlijks gestreden wordt om de titel ‘Fitste op aarde’. De atleten dagen elkaar uit tot ongekende hoogte. Het niveau ligt elk jaar hoger en daarom is het altijd weer een verrassing wie er met de titel vandoor gaat. Het spektakel is online te volgen, GET INSPIRED!

The Fittest on Earth

CrossFit Games

The Fittest on Earth

CrossFit Games

The Fittest on Earth

CrossFit Games

2016 Reebok CrossFit Games

De Reebok CrossFit Games hebben wereldwijd geleid tot de groeiende populariteit van CrossFit. Sinds de eerste editie in 2007 ligt niet alleen het niveau hoger, ook het prijzengeld voor het winnen van de CrossFit Games is gestegen van US $ 4,000,00 naar US $16,750,000. De atleten trainen het hele jaar zo ontzettend hard voor dit moment.

Het prijzengeld wordt niet weggegeven maar verdiend, aldus Justin Bergh, General Manager CrossFit Games.


De CrossFit Games bestaat uit drie onderdelen:

The Open

Vijf weken van 25 februari – 28 maart, 2016 | CrossFitters wereldwijd.

Regionals 

Drie weekenden van 13 – 29 mei, 2016 | de beste mannen en vrouwen uit de VS, Canada, Europa, Australië, Latijns-Amerika, Azië en Afrika.

The Games

Eén week van 19-24 juli, 2016 | de allerbeste strijden tegen elkaar in Carson, Californië.

Nog 3 dagen tot… The Open

De naam zegt het al, The Open, oftewel de start van het grootste CrossFit evenement in de wereld. CrossFitters wereldwijd (ongeacht leeftijd en niveau) kunnen meedoen. Gedurende 5 weken moeten er 5 workouts worden volbracht. Aanstaande donderdag 25 februari wordt de allereerste workout aangekondigd. Uiteraard heb ik mezelf al aangemeld, het is een super tof evenement waar je als CrossFitter graag onderdeel van wil zijn. Wereldwijd doen er ongeveer 200.000 atleten aan mee.

CrossFit Hoorn laat de deelnemende atleten de WOD op zaterdag volbrengen, 5 weken lang van zaterdag 27 februari t/m zaterdag 26 maart 2016. Elke donderdag zetten de meeste van ons al vroeg de wekker om te zien welke WOD op het programma staat. Deze wordt gedeeld met de community en zo begint de competitie al een paar dagen van te voren te leven. Deze zaterdagen zijn zenuwslopend, zwaar maar ook gezellig. Iedereen die mee doet wil zijn of haar fitheid meten. Je traint met elkaar toch ook echt om sterker en fitter te worden, dit is het moment om jezelf te laten zien. Maar je bent er ook om elkaar aan te moedigen en zo samen voor het beste resultaat te gaan.

Het ultieme moment om mijn fitheid te meten. Waar sta ik nu in tegenstelling met vorig jaar? Ben ik beter, sterker en snellere geworden?

CrossFit Games WOD 15.5

Vorig jaar tijdens The Open, ik kon nog lachen na WOD 15.5

Natuurlijk maak ik mezelf geen illusies, het niveau van de fitste vrouw op aarde evenaar ik never nooit 😉 maar ik vind dat elke CrossFitter die houdt van een beetje competitie mee moet doen.

Ben je net begonnen met CrossFit? Gewoon meedoen, er worden ook geschaalde workouts aangeboden!

Ik vind het juist leuk om te zien hoe mede-CrossFitters het doen en hiervan te leren. Natuurlijk ga ik weer het maximale uit mezelf halen de komende weken, heerlijk even knallen. Ik houd je graag op de hoogte van de workouts en zal je vertellen hoe het mij de komende weken vergaat.

to be continued

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.