Hoe blijf je gemotiveerd?

Hoe leuk en verslavend CrossFit ook is, we hebben allemaal wel eens een periode dat je minder gemotiveerd bent en het minder lekker gaat. Je start vol goede moed en merkt al snel dat je fitter wordt. Je maakt progressie en dat voelt goed. Je zit lekker in je vel en bent bijna niet te stoppen. Tot er een moment komt dat het liften ineens niet zo lekker gaat. Je hebt het te druk met andere zaken waardoor je niet zo vaak kan komen of wat denk je van een blessure? Je progressie stokt en gaat zelfs achteruit. Heel demotiverend kan ik uit ervaring vertellen. Wat doe je om toch gemotiveerd te blijven? Stop je met CrossFit? Nee ab-so-luut niet! Herpak jezelf en vind je motivatie terug!

Doorgaan. Gewoon doorgaan. 

De afgelopen maanden heb ik het bewust rustiger aan gedaan vanwege mijn kuitblessure. Het was goed om een paar weken helemaal niets te doen. Maar hoe motiveer je jezelf dan weer om te starten? Zet de knop om in dat koppie van je. Op de bank blijven hangen maakt een kuit echt niet beter hoor. Ook al kan je vanwege een blessure of omdat je de oefening nog niet beheerst, niet elke WOD zoals voorgeschreven uitvoeren, je bent er wel! Jij wel, hoeveel mensen kiezen niet voor de bank? Realiseer jezelf dat je niet elke training een PR moet halen. Waarschijnlijk heb je vooraf de motivatie niet als je naar de box gaat. Je hebt je motivatie zeker terug wanneer je weer getraind hebt met je CrossFit buddies  en inspirerende woorden toegeschreeuwd krijgt van je enthousiaste coach.

Hoe blijf ik gemotiveerd?

Shake Up Your Routine!

Niets is zo saai als een standaard routine. Varieer in je routine en maak je WODs spannender! Doe je WODs in de sportschool? Zo ja, ga dan ook eens naar een echte CrossFit box voor een training. De energie en het community gevoel kan ontzettend aanstekelijk werken! Voed jezelf met de energie van andere en leer de atleet in jezelf opnieuw kennen. Train je altijd al in een CrossFit box en ben je toch je motivatie kwijt? Breng je WODs naar buiten. Zeker nu in de zomermaanden! Het mooie aan CrossFit is de flexibiliteit. Doe een WOD in het park, op het strand, waar dan ook (voor meer inspiratie klik hier). Probeer verschillende plekken uit en blaas nieuw leven in je WODs. Veranderingen prikkelen nu eenmaal je zintuigen waardoor de motivatie terug is, IN NO TIME!

Vind een CrossFit buddy

Met de nog altijd groeiende populariteit van CrossFit moet het niet moeilijk zijn om een gelijkwaardige buddy te vinden. Trek de stoute schoenen aan en vind jouw buddy! Iemand hebben die op je rekent en waarmee je successen en tegenslagen deelt werkt motiverend.

Pak je rust

Kan je het echt niet meer opbrengen om een stap buiten de deur te zetten? Stel jezelf dan de vraag: ben je uitgeput, gestresst, misschien zelfs wel overspannen? Is het antwoord JA, pak je rust. Je hebt het echt even nodig. Breng je  lichaam en geest helemaal tot rust en laad jezelf opnieuw op. Twee of drie weken rust is vaak nodig om de juiste focus weer terug te vinden en dat is helemaal niet erg. Wees eerlijk tegenover jezelf en luister goed naar je lichaam. Vaak kom je sterker terug dan ooit!

Ken je deze inspirerende quotes al?

Soms heb je gewoon even inspiratie nodig om weer gemotiveerd te raken. Ik deel wekelijks inspirerende quotes op mijn Facebook pagina. Hopelijk werken deze Engelse quotes positief voor je!

  1. Know this: you could start over, each morning – Tyler Joseph
  2. Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. – Steve Jobs
  3. If you can dream it, you can do it. – Walt Disney
  4. We become what we think about. – Earl Nightingale
  5. If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten. – Tony Robbins
  6. The mind is everything. What you think you become.  – Buddha
  7. Eighty percent of success is showing up. – Woody Allen
  8. Don’t wait. The time will never be just right. – Napoleon Hill
  9. You can never cross the ocean until you have the courage to lose sight of the shore. – Christopher Columbus
  10. The habits that took years to build, do not take a day to change. – Susan PowterHoe blijf je gemotiveerd?

Heb je voldoende rust gepakt? Kom van die bank af! CrossFitters never STOP!
Heb je al een CrossFit Buddy? Deel mijn motivatie blog gemakkelijk middels onderstaande buttons. 

X. Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.