Helweek

7 dagen die je leven veranderen

Over twee dagen start mijn Helweek. Dé week die mijn leven gaat veranderen. Misschien ken je de Helweek, heb je er van gehoord of heb je de Helweek zelfs al eens gedaan. Veel anderen gingen mij voor. In mijn omgeving was de reactie vaak: Hel wat? Wanneer ik het uitleg is de reactie: Hel no!

Helweek, mental coaching door Erik Bertrand Larssen

Helweek, 7 dagen die je leven veranderen. Geschreven door mental coach Erik Bertrand Larssen. Elke dag om 5:00 opstaan en om 22:00 naar bed. Eén hele nacht doorwerken, wat dus betekent dat ik een nacht oversla. Iedere dag sporten en gezond eten en per dag aan de slag met een thema.

Waarom de Helweek?
Ik werd getipt door een vriend die de Helweek heeft gedaan en de week als een positief experiment heeft ervaren. Je stapt uit je comfortzone, doorbreekt je routines en wordt een betere versie van jezelf. ‘Dit is ook echt wat voor jou!’ zei hij.

‘Dit is ook echt wat voor jou!’

Denk nou niet dat ik het leven niet meer zie zitten en dit mijn laatste strohalm is, als freelance event manager, blogger én aanstaande bruid ben ik altijd druk en heel bewust bezig met mijn gezonde levensstijl. Ik houd wel van een uitdaging! Ook zonder een burnout of midlife crisis mag je wel eens stilstaan bij je doelen in het leven. Doe je nog wat je wilt doen? Heb je voldoende aandacht en tijd voor de dingen waar je echt gelukkig van wordt? Ik was na die ene zin van die vriend al om, hij vind dit echt wat voor mij. Hij daagt me uit. Direct kocht ik de boeken Genadeloos en Helweek van mental coach Erik Bertrand Larssen en begon te lezen.

Wat houdt de Helweek in?
De boeken Genadeloos en Helweek van Erik Bertrand Larssen hebben mij ontzettend geïnspireerd. De Noorse schrijver vertelt over zijn eigen Helweek in het leger. Hoe hij van onzekere jongen transformeert tot een zelfverzekerd persoon. Erik Bertrand heeft zijn Helweek vertaald in een week vol uitdagingen die iedereen kan doen. In deze week laat hij zien hoe je een doel vindt, jezelf ontwikkelt, je gedrag verandert om je potentieel te bereiken en helpt je te gaan voor je dromen.  

Regels voor de Helweek

 • Start maandagochtend om 5:00 en stop zondagavond om 22:00.
 • Sta elke ochtend om 5:00 uur op.
 • Ga elke avond om 22:00 uur naar bed.
 • Werk de hele week extreem hard. Wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw.
 • Blijf trouw aan je plan.
 • Wees ten alle tijden bewust van je modus en focus.
 • Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn.
 • Wees daadkrachtig en proactief.
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust.
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk.
 • Laat alle privéaangelegenheden wachten tot de avond.
 • Gebruik geen social media onder werktijd.
 • Beperk praatjes met collega’s tot een minimum.
 • Train minstens één keer per dag, het liefst s’ochtends.
 • Eet de hele week gezond.
 • Laat de televisie (Netflix) uit.

Starten op maandagochtend wordt in mijn geval zondagochtend, ik eindig mijn week op zaterdag. Daar ga je al, je verandert nu al de regels! Hier heb ik echter een goede reden voor. De Helweek moet je direct plannen nadat je het boek hebt gelezen. Ik wilde mijn Helweek niet langer uitstellen. Na volgende week ga ik met vakantie en aanstaande zondag begin ik met een lange en intensieve werkdag (het hele weekend overigens want ik werk aan twee evenementen), wat meteen een mooie uitdaging is. De laatste dag van mijn Helweek ga ik naar het feestje PITCH. Een mooie afsluiter met mijn vriendinnen. Een mooie afsluiting van mijn Helweek.

Over vriendinnen gesproken. Ik heb mijn lieve vriendin Nikky weten te strikken om met mij mee te doen deze week. Ook zij heeft zich volledig gestort op de voorbereidingen en het boek van voor tot achter gelezen. Samen sta je sterker!

Stoeremeidensyndroom
Erik Bertrand vertelt dat veel van zijn cliënten last hebben van het ‘stoeremeidensyndroom’. Alles perfect willen doen en geen genoegen nemen met minder. Teveel hooi op je vork nemen en geen nee kunnen zeggen. Heel herkenbaar, en ik denk dat dit voor veel vrouwen geldt. Perfecte carrière, perfect feestje organiseren voor vrienden, de perfecte maaltijd koken, je uitsloven in de gym, cursussen volgen etc. etc. Erik Bertrand vertelt dat niet alles perfect hoeft te zijn maar dat goed genoeg ook vaak volstaat. Prioriteiten stellen. Dus heb je een zware week op je werk, neem dan wat gas terug en las thuis wat rustmomenten in. Ga een keer minder naar de sportschool of stel dat etentje bij jou thuis een week uit. In mijn voorbereidingen neem ik dit mee als doel. Ik doe vaak te veel dingen, soms heb je dan het gevoel dingen half te doen. Focus op 1 ding goed, wat voor jou echt belangrijk is. Dit werkt veel beter, en je hebt een beter resultaat.

Elke dag heeft een thema
Op deze manier zet schrijver Erik Bertrand elke dag een thema centraal.

Maandag: Vaste gewoontes
Dinsdag: Modus en focus
Woensdag: Timemanagement
Donderdag: Buiten je comfortzone
Vrijdag: Rust en herstel
Zaterdag: Innerlijke dialoog
Zondag: Plaats je leven in perspectief

Nogmaals, voor mij schuift dit allemaal een dag naar voren. Via Facebook zal ik jullie dagelijks op de hoogte houden en meer vertellen over bovenstaande thema’s per dag.

Hel(p), een nacht zonder slaap!
Het meeste zie ik op tegen de donderdag, bij mij dus de woensdag. Deze dag zal ik niet slapen. ‘Je bent gestoord’, hoor ik je zeggen! Misschien heb je gelijk maar ik zie deze hele week als een grote uitdaging dus ook deze dag zonder slaap. Ik moet blijven doorwerken en bijvoorbeeld een nachtelijke run of wandeling maken. Na die nacht ga ik gewoon door, ik ga mijn grens opzoeken. Spannend en ook een beetje eng!

‘Het leven begint waar je comfortzone eindigt’ – Neale Donald Walsch, Amerikaanse schrijver

Mijn verwachtingen van de Helweek
Natuurlijk ga ik geen dramatische keuzes maken of de koers van mijn leven wijzigen voor, tijdens, of na mijn Helweek. Wel hoop ik nieuwe gedachten, nieuwe gewoontes en naderhand een nieuw geloof te krijgen in wat mogelijk is. Ik wil mijn dromen volgen. Je leeft tenslotte maar één keer.

Helweek quote

Mijn favo quote. Zet je droom of een quote als achtergrondafbeelding op je telefoon, of hang in een schilderij boven je bed. Kijk er elke dag naar. Dit zal je zeker helpen bij het verwezenlijken van je droom!

Ik hoop dat ik leer van mijn zwakke punten en mijn strong side nog krachtiger naar voren kan brengen. Ik zet me maximaal in deze week en zal nog harder werken dan normaal. Ik wil heel graag uit mijn comfortzone gehaald worden en niet meer bang zijn om te falen. Het is meer dan zomaar een drukke week op werk. Het heeft alles te maken met reflectie, iedere dag een ander thema centraal zetten, gezond en actief leven. Het wordt een spannende week en ik heb er zin in!

Steunen jullie mij?
Er wordt van mij verwacht dat ik super vrolijk en gemotiveerd ben. Daar kunnen jullie mij tijdens de Helweek bij helpen. Via Facebook, Instagram en natuurlijk mijn blog houd ik jullie op de hoogte. Steun mij tijdens mijn Helweek! Al jullie lieve woorden zijn welkom 😉

Liefs X.Martine
4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen