Travel WOD in de Provence

Eindelijk is het zover. Vakantie. Maanden van hard werken, deadlines, het combineren van werk, sociaal leven en je healthy en actieve passie. Kortom, stressvol en dus toe aan ontspanning. Een week weg doet al wonderen. Of dit nu in eigen land is of op een tropisch eiland. Het feit dat je even helemaal weg bent van je dagelijkse bezigheden doet je altijd goed. Mijn sportkleding gaat altijd mee naar mijn vakantieadres. Heerlijk om mezelf tijdens de vakantie in het zweet te werken. Hardlopen in een nieuwe omgeving of workouts doen in de brandende zon. Daar krijg ik pas nieuwe energie van! Voor een nieuwe Travel WOD ben ik deze maand in de Provence. 

Travel WOD Provence, CrossFit box

Na een drukke werkperiode en de Helweek komt een week vakantie in Zuid-Frankrijk als geroepen. Vrij last minute besluiten mijn lief en ik om de auto te pakken en naar de Provence te rijden. Het is een week van relaxen, genieten met elkaar én het doen van een Travel WOD in de Provence!

1789 CrossFit
Voor mijn Travel WOD in de Provence zoek ik een CrossFit box in de buurt, 1789 CrossFit ligt het dichtste bij dus ik bel. Het is geen probleem om een les mee te doen in deze Franse CrossFit box, twee dagen later gaan we heen. We worden hartelijk ontvangen, krijgen een korte rondleiding en omdat de les al is begonnen sluit ik me meteen aan. Emiel (geen CrossFitter) mag kijken, dat is geen enkel probleem. Vrijwel direct verontschuldigd mijn Franse trainer zich voor zijn slechte Engels. Gelukkig is de CrossFit taal universeel 😉

Programma 1789 CrossFit

Warming up
2 rondes
50 junmpig jack
5 burpees
1 bear walk
5 burpees
50 squat

Strenght (kracht)
Vind je 1 rep max (maximale herhaling) in 12 minuten: Dunbell push press
Mijn 1 rep max = 2 x 20 kg

WOD #1 ANNIE (Girls WOD)

In 10 minuten
50-40-30-20-10

Double Unders
Sit-ups
Done binnen de tijd! 9:18 minuten.

WOD #2

In 8 minuten
21-15-9
Burpees
Squate plate 10 kg
KB Swing 16 kg
Net niet binnen de tijd! Op 3 reps na.

Een paar dagen voor mijn Travel WOD ervaring in Aix de Provence, doe ik al een workout in de tuin op ons vakantieadres. Heerlijk, knallen in de vroege ochtend in de al brandende zon. Toevallig lijken de oefeningen op de warming up in de CrossFit box. Dit zie je ook terug in de vlog, bekijk nog een keer en doe mee!

Tips voor sporten bij warm weer

  • Drink voor en na de workout voldoende water (zeker 1 liter na afronden van bovenstaande workout in de warmte). Drink grote slokken per keer.
  • Eet van te voren licht.
  • Luister naar je eigen lichaam. Maak de oefening, indien nodig, minder zwaar.
  • Start niet te snel met de oefeningen, laat je lichaam wennen aan de warmte.
  • Raak je snel oververhit? Zoek een plek op in de schaduw.
  • Zorg ervoor dat je na je workout direct verkoeling kan zoeken d.m.v. een zwembad in de buurt, een natte handdoek of gooi het water uit je flesje over je hoofd.

Have fun & Enjoy!

Liefs X. Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.