Delicious gazpacho als snelle lunch

Snel en gezond lunchen kan met deze overheerlijke gazpacho. Dit recept is mijn nieuwe favoriet. Geschikt als lunch maar ook als voorafje tijdens het avondeten of ik serveer het als amuse tijdens een etentje met vrienden. Weinig tijd? Prep een grote hoeveelheid zodat je er meerdere dagen van kunt genieten.

‘Wanneer je weinig tijd hebt is de delicious gazpacho dé oplossing.’

Voeding, food, health, gazpacho

Een koel zomersoepje, gezond en super easy!

Zoals je misschien wel weet ben ik gek op de gerechten van Rens Kroes. Dit is er weer zo eentje! Gazpacho is een koud soepje afkomstig uit de Spaanse keuken. Koud soepje? Klinkt misschien gek maar de combinatie van ingrediënten maken het tot een verrukkelijk soepje. Ik zeg soepje omdat de gazpacho dus vaak in een klein glaasje wordt geserveerd als amuse of voorafje. Het vult goed dus je hebt al snel voldoende.

Van elk recept probeer ik altijd mijn eigen variant te maken. Met gazpacho kan je eindeloos variëren. Een scheut rode wijnazijn maakt het geheel nog krachtiger van smaak. Limoen voeg ik toe voor een frisse smaak. Of ik doop er garnalen doorheen.

Gazpacho recept

Gezond en snelGazpacho - gezond en snel

Ingrediënten: 
Vegetarisch

7 rijpe tomaten (groot)
1 gele paprika
een halve komkommer
een handje peterselie (vers)
een handje basilicum (vers)
1 eetlepel tijm (vers)
3 teentjes knoflook
1 bouillonblokje tuinkruiden
2 stukken zuurdesem spelt brood
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
halve rode peper
kokosolie om in te bakken

Optioneel: 
verse kruiden zijn natuurlijk het allerlekkerste maar ook ik haal het niet altijd in huis. De verse kruiden kunnen prima vervangen worden door gedroogde kruiden. In plaats van de rode peper gebruik ik ook wel cayennepeper.

Bereiding: 
Snijd zes tomaten en de paprika in stukken. Verhit een pan met een theelepel kokosolie en bak de tomaten en paprika totdat ze zacht worden en het vocht uit de tomaten loopt. Doe dit samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine of blender. Mix het tot een heerlijk soepje. Zet de gazpacho een uur in de koelkast of tot gebruik (bijvoorbeeld de volgende dag).

Ik laat altijd een paar stukjes komkommer, tomaat, basilicum en paprika op mijn snijplank liggen voor de garnering. Dit ziet er zo leuk uit wanneer je het serveert tijdens een etentje.

Gazpacho ook goed voor je huid!

Good to know
Door verhitting van de tomaat en paprika komt het stofje lycopeen vrij, goed voor je huid aldus Rens Kroes 😉

Enjoy

X.Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.