Heart for Powerfood

I love food, met name powerfood! Wat ik versta onder powerfood? Heerlijke en voedzame gerechten die me een boost geven. Met pure producten zoals veel groente, vlees, vis, gevogelte en fruit. Rens Kroes is natuurlijk de queen of powerfood. Ik ben dol op haar recepten en heb dan ook al haar boeken in huis. Zo ook on the go haar nieuwste boek met een verzameling meeneemgerechten. Ook zo gek op Rens? Read more en lunch met Bloemkoolcouscous!

powerfood, rens kroes

Het fijne van de recepten van Rens Kroes vind ik dat ze origineel zijn met elke keer weer verrassende smaken. Ze gebruikt veel verschillende ingrediënten wat voor sommige nadelig kan zijn, maar eenmaal fan verzamel je kruiden en andere ingrediënten in je keukenkastjes en wordt het je al een stuk makkelijker gemaakt.

Ik eet vooral pure producten en zoek een balans in het eten van groente, fruit en graansoorten. Ik eet geen geraffineerde suikers en wil natuurlijke suikers als dadels, honing en rozijnen beperken in mijn voedingspatroon. Ik ga dus niet los op de dadelkoekjes of andere zoete snacks van Rens Kroes.

Binnen mijn voedingspatroon eet ik nauwelijks zuivel en het fijne is dat Rens dit beperkt in haar gerechten. Wel eieren maar geen koemelk. Dit wordt vervangen door bijvoorbeeld amandelmelk of water.

Preppen, bewaren en meenemen
On the go is gericht op het meenemen van maaltijden. Iedereen is druk tegenwoordig en dan is het wel zo handig wanneer je op drukke dagen snel je ontbijt en lunch mee kunt nemen. Timing is everything. Plan op een vrije dag een prepdag. Maak een weekschema, doe boodschappen en maak een voorraad voor de komende dagen. Dit levert zoveel rust op voor jouw drukke week!

Lunchrecept: Bloemkoolcouscous

Waar ik dacht dat ik een graansoort als couscous of quinoa zou missen was dit totaal niet zo. De bloemkool kan prima door als couscous, heel grappig! De maaltijd is lekker licht en valt niet zwaar op de maag. Rens tipt om dit gerecht te bewaren in een weckpot en een nacht in de koelkast te laten staan want dan is het nog lekkerder. Daar heeft ze helemaal gelijk in. Dit koude gerecht is om te smullen!

Maak dit gerecht op prepdag zondag of een avond van te voren. Ik maakte het gerecht tegelijk met mijn avondeten op maandag, zo had ik een heerlijke lunch op dinsdag én woensdag. Geen probleem om deze heerlijke maaltijd twee dagen achter elkaar te eten! Yumm!

Bereidingstijd:
30 minuten
2 dagen houdbaar in de koelkast

Ingrediënten:bloemkoolcouscous-powerfood
(2 porties)
300g kipfilet
1 tl kerriepoeder
1 grote bloemkool (of 2 kleine)
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 paprika
200g gemengde paddenstoelen
(kokos)olie of ghee, om in te bakken
1 tl gemberpoeder
2 tl tamari
2 eieren
grote hand babyspinazie
handje amandelen, geroosterd
zwarte peper en zout
optioneel; feta

½ el rode curry pasta, maak apart
Een week houdbaar in de koelkast

Bereidingstijd:powerfood
15 minuten

Ingrediënten:
(8 porties)
1 citroen
2 middelgrote rode uien
3 teentjes knoflook
1 rode peper
3 cm verse gember
1 tl laospoeder
1 tl korianderpoeder
1 el paprikapoeder
2 el geelwortelpoeder
1 tl  kerriepoeder
1 el mosterdzaad, gemalen
2 tl zwarte peper
100g tomatenpuree
6 el rijstolie

Bereiding: Rasp de schil van de citroen, snipper de uien, knoflook, rode peper en gember en meng met de overige ingrediënten. Mix met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa.
Gebruik een halve eetlepel voor dit gerecht en bewaar de rest voor bijvoorbeeld een pittige curry met rijst en garnalen.

Bereiding Bloemkoolcouscous: snijd de kipfilet in stukjes en schep ze om met een theelepel kerriepoeder en wat zwarte peper en zout. Snijd de stronk van de bloemkool en doe de roosjes in de keukenmachine.
Maal ze tot het hele fijne korrels zijn, niet te lang want het mag geen pap worden.
Snijd de ui, knoflook, paprika en paddenstoelen klein.

Verhit een wokpan met wat (kokos)olie of ghee en voeg de uien en na een minuut de knoflook toe. Doe daarna de kipfilet erbij en een minuutje later ook de paprika en paddenstoelen samen met de gember, currypasta en tamari. Schep alles goed om een bak tot de kipfilet gaar is.

Schep dan de gemalen bloemkool erbij en laat een paar minuten meebakken. Maak een ‘gat’ in het midden van de bloemkoolcouscous en breek er 2 eieren in. Roer de eieren vervolgens door het mengsel totdat ze gestold zijn.
Schep er als laatste de spinazie door. Bestrooi met amandelen en kruimel er eventueel nog wat feta overheen.

powerfood

Vegetarische optie: feta in plaats van kip!

Ook zo dol op de recepten van Rens? Laat me weten in een comment hieronder wat jouw favoriete gerecht is! Of post een foto op de Cross My Heart Facebook van jouw gerecht!

Buon Appetito!

Liefs,
X.Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.