Travel WOD Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, een compleet andere wereld. Vooral een prachtig land waar ik opslag verliefd op ben geworden. Het doen van een korte maar intensieve workout in het adembenemend mooie natuurgebied was een unieke ervaring. Een onvergetelijke reis in de eerste plaats omdat het mijn huwelijksreis was. Op zaterdag 1 oktober trouwde ik met de leukste man van het universum.

crossfit_workout_zuid-afrika

The Wedding was één groot feest. Alleen maar mooie en lieve mensen om ons heen. Het weer was boven verwachting en de dag verliep zo relaxed dat we er echt heel intens van hebben genoten. Nagenieten doen we in Zuid-Afrika en op bounty-eiland Mauritius.

Reizen door Zuid-Afrika, een droom die uitkomt zodra we onze huurauto krijgen in Johannesburg en links rijden op de Afrikaanse snelweg. Links rijden is al een avontuur op zich. We starten met de panoramaroute en dit betekent alleen maar: Wauw! Aaaaahhh Waaah Wooooehooeeeee! Ik zit hysterisch in de auto en verbaas me over de bijzondere natuur, mensen die langs de snelweg lopen en wilde dieren die we onderweg tegenkomen. 

We zien de mooiste plekken. Onze fantastische wildparken en lodges op een rij:

Blyde River Canyon Lodge, Entabeni Safari Conservancy, Kumbagana Game Lodge, Pilanesberg National Park en Zebra Country Lodge.

Zoveel indrukken, je kan je voorstellen dat ik niet meteen dacht aan een Travel WOD. Elke dag staan we vroeg op voor een Game Drive om de Big Five te spotten. Soms dezelfde middag doen we er nog eentje of liggen we relaxed bij het zwembad. Gewoon lekker verliefd doen!

Bij onze allerlaatste lodge kriebelt het toch. Een workout op deze unieke plek moet ik gewoon doen. De zomer is in aantocht in Zuid-Afrika. Het is daarom erg warm. Dertig graden en geen wolkje aan de lucht. Veel te warm voor een workout maar als ik het wil doen moet ik het nu doen. Ik houd het daarom kort, maar wel intensief.

WOD

3 rondes

10 x ‘African Box Jump’

20 x Rope Climb

30 x Jumping Squat

Naast de lodge ligt een helikopterlandingsplaats. Een open stuk waar ik de WOD prima kan uitvoeren. Geen schaduw, dat is wel een nadeel. Toch trek ik mijn sportoutfit aan (altijd mee op reis!) en ga ik van start op deze unieke plek.

crossfit_travel_wod_box_jump

‘African Box Jump’


Voor de helikopterlandingsplaats tref ik een verhoging aan wat prima dient als jumping box zoals in de CrossFit box.
Hier kan ik op -en afspringen. Dit worden mijn 10 ‘African Box Jumps’.

crossfit_travel_wod_rope_climb


Rope Climbs


Een goede core oefening is touwklimmen, Rope Climbs. Til je armen omhoog en beweeg ze alsof je in een touw aan het klimmen bent, waarbij je lichaam iets draait, elke keer als je naar boven reikt. Van links naar rechts. Een goede oefening voor je schuine buikspieren. Herhaal 20x.

crossfit_travel_wod_jumping_squat


Jumping Squat

De actieve squat. Maak een squat plus een sprong erachteraan en houd het tempo hoog. Herhaal 30x.

De eerste ronde heb ik moeite met de warmte, het maakt me langzaam. Tijdens de eerste 10 ‘African Box Jumps’ krijg ik mijn ademhaling slecht onder controle. Maar ik haak niet af. Doorzetten is key. Heb je hier ook last van, drink desnoods water tussendoor.

Ik krijg mijn ademhaling slecht onder controle maar haak niet af, doorzetten is key!

Heerlijk even liggen tijdens het touwklimmen, maar ontspannen is het niet. Het lijkt in het begin meer of ik aan het appels plukken ben. Wees meteen actief voor het beste resultaat. Draai je lichaam goed naar links en rechts en kom goed met je hele romp omhoog.

Met de Jumping Squat breng je je ademhaling nog hoger. Maak setjes van 10 of 15. Haal goed adem, tel tot drie en start het tweede setje. Hetzelfde geldt na de 30 Jumping Squats, want het is tijd voor ronde 2. Pak kort je rust en ga door.

crossfit_travel_wod_rope_climbs

Zwaaaarrrrrrrr!! Dit was echt heel zwaar. Ik had weinig energie en toch goed gegeten van te voren. Komt het door het andere eten en de vele drankjes deze week? Of komt het puur duur de warmte?

Veel water drinken en een koude douche doen me goed!

Drie rondes doe ik in ruim 5 minuten. Een korte workout maar wel effectief.

Mijn volgende reis in Afrika ga ik precies dezelfde WOD doen. Kijken of ik mezelf kan verbeteren. Want één ding is zeker, ik kom zeker terug in Afrika!

Wil je meer Travel workouts zien?

Travel WOD Rotterdam, Travel WOD aan zeeTravel WOD in de ProvenceTravel WOD Londen.

Abonneer op mijn Youtube kanaal en like!

Liefs,

X.Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.