Welk eiwitpoeder gebruik ik?

Bij een actieve levensstijl hoort gezond eten en het zorgen voor mijn lichaam. Sinds ik aan CrossFit doe gebruik ik eiwitpoeder. Eiwitten bevorderen namelijk het spierherstel na het sporten en zorgen voor een sterker en gezonder lichaam. Zonder eiwitshake is mijn spierpijn velen malen erger en herstel ik veel minder snel. Welk eiwitpoeder gebruik ik en waarom?

eiwitpoeder, eiwitshake, eiwitten

Dit is geen gesponsorde blogpost. Puur geschreven om mijn ervaringen met jou te delen.

Na mijn eerste week CrossFit was ik lyrisch. Dit is dé sport voor mij. Ik kreeg er meteen zoveel energie van. Natuurlijk moest ik meteen in CrossFit gear gestoken worden en volgde ik braaf alle raad die mede CrossFitters mij gaven. Zo ook de raad om eiwitpoeder te gebruiken.

Waarom is eiwitpoeder gezond?

 • helpt het spierhersel te bevorderen
 • stimuleert het aanmaak van spierweefsel
 • versterkt het immuunsysteem
 • vertraagt het verouderingsproces
 • helpt de bloeddruk te verlagen
 • stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Zonder nadenken bestelde ik Whey poeder. Andere CrossFitters hadden het over smaken als chocolade en cheescake, ik probeerde eerst maar heel safe de vanille smaak uit. Ik deed geen onderzoek op het internet en las het Whey poeder etiket niet. Ik begon het gewoon te gebruiken.

Maandenlang nam ik een eiwitshake na elke training. Mijn spieren herstelden sneller en de spierpijn werd stukken minder. Wel kreeg ik in deze tijd last van mijn huid. Nu weet ik waarom, nu weet ik wat Whey is:

Whey ontstaat bij het maken van kaas, wanneer melk door een filter wordt geperst. Eigenlijk is whey dus een restproduct van de  kaasproductie. Dit wordt later gedroogd zodat je gedroogd eiwitpoeder overhoudt. De poeder bestaat uit vet, koolhydraten in de vorm van melksuiker (lactose), en 30-90 procent eiwit.

Een zuivelproduct dus. Dat terwijl ik zuivel zoveel mogelijk verban uit mijn eetpatroon. Mijn huid reageert namelijk op het drinken van koemelk, het eten van kaas en eieren. Mijn CrossFit Hoorn coach wees mij hier vorig jaar voor het eerst op. Ik nam al een jaar lang Whey poeder zonder dat ik wist uit welke bestanddelen de poeder bestond.

Een jaar lang nam ik eiwitpoeder waarvan ik de bestanddelen niet kende

Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan! Meteen stopte ik met het gebruik van Whey poeder. Ik volgde, na het doen van research, het advies op om eiwitpoeder van Orangefit te gebruiken.

Fit Green Proteinwelk_eiwitpoeder_gebruik_ik_orangefit
Het eiwitpoeder van OrangeFit is 100% natuurlijk, plantaardig en gemaakt van erwten-eiwit. Dit kan mijn lichaam goed verdragen in tegenstelling tot de Whey poeder die ik eerder nam. De Fit Green Protein zoals het eiwitpoeder heet, is zonder genetisch gemodificeerd ingrediënten vrij van kunstmatige stoffen.

Lactosevrij

De plantaardige eiwitten bevatten alle noodzakelijke aminozuren (lees hier wat aminozuren zijn) en zijn zeer gezond. Erwten-eiwit is lactose -en suikervrij, vezelrijk, caloriearm, koolhydraatarm, vetarm en eiwitrijk. Dit maakt FIT Green Protein de ideale magere eiwitbron dat helpt bij afvallen, spierherstel en het bouwen van vetvrije spiermassa.

Wat zijn eiwitten en hoe wordt eiwit gebruikt voor (spier)opbouw? Lees het hier.


Smaken
Nog steeds ben ik erg blij dat ik vorig jaar ontdekt heb dat mijn huidproblemen deels door de Whey poeder komt. Nu een jaar gebruik ik naar alle tevredenheid het eiwitpoeder van Orangefit.

Wanneer je Whey poeder gewend bent is de smaak van het erwten-eiwit best even wennen. De Whey poeder die ik kocht bevatte namelijk ook suiker en toegevoegde kleurstoffen. Ik was altijd een enorme zoetekauw maar sinds ik vorig jaar ben gaan minderen met suiker waardeer ik neutrale en bittere smaken veel meer. De vanille eiwitpoeder van Orangefit vond ik meteen lekker. Grappig hoe je smaak kan veranderen!

Sinds kort heeft Orangefit een nieuwe smaak toegevoegd aan het assortiment, namelijk aardbei. Waar ik bang ben dat ik de smaak te zoet vind, kan ik het niet laten om de nieuwe smaak te bestellen.

De nieuwe smaak is L E K K E R ! ! !

Bij het openen van het pak steek ik mijn neus in de zak, een geur van aardbeiensnoepjes komt me tegemoet!
Er is natuurlijk aarbei aroma, rode bieten poeder en stevia gebruikt voor de ietwat zoete aarbeismaak.

Het feit dat het eiwitpoeder 100% natuurlijk, plantaardig, vegan friendly, soja -en glutenvrij, lactose -en suikervrij is maakt mij FAN!

Wil je eiwitpoeder bestellen?

Kijk op Orangefit.nl voor de Fit Green Protein.

Liefs,

X.Martine

2 antwoorden
 1. nathalie
  nathalie zegt:

  Dag Matine,

  Dank voor je handige tips and trics! Gebruik je het eiwitpoeder net na de training? En een uurtje later eet je dan?

  Alvast bedankt voor de tips!
  Grtjs
  Nathalie

  Beantwoorden
  • Martine
   Martine zegt:

   Jij bedankt voor je reactie Nathalie! Ik gebruik eiwitpoeder een half uur na de training. Soms maak ik er een smoothie met melk en fruit mee. Maar meestal vul ik gewoon een shakebeker met water. Als ik voor de training heb gegeten dan eet ik na de training nog iets kleins. Een handje noten of stuk fruit. Eet ik juist na mijn training, dan neem ik vooraf iets lichts zoals een banaan en rijstwafel met pindakaas of iets met zoete aardappel. En dan na de training een bord groente met vis of tartaar. Wat werkt goed voor jou? Liefs X.Martine

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.