Burpee Mile By Night 2016

When It’s For A Good Cause

1600 meter en alleen maar burpees, dat is de Burpee Mile. Op donderdag 22 december, vlak voor Kerst, organiseer ik samen met CrossFit Hoorn de Burpee Mile By Night. Een sportief protest tegen een stille ramp onder duizenden jonge kinderen. Kinderen die onnodig sterven aan longontsteking.

Burpee Mile By Night 2016

Met de Burpee Mile 2015 zamelde we € 3000,- in voor 3FM Serious Request.

Dit is het tweede jaar dat we ons inzetten voor 3FM Serious Request. Vorig jaar bleek een groot succes dus willen we meer. Het streefbedrag ligt dit jaar hoger. Heel sportief Hoorn en omgeving roepen we op om mee te doen én geld in te zamelen!

Voor meer informatie en deelname aan de Burpee Mile By Night 2016, klik hier.

Doel 3FM  Serious Request

Serious Request is sinds 2004 een jaarlijks terugkerende benefietactie van radiozender 3FM. Zonder eten bivakkeren drie 3FM DJ’s zes dagen onafgebroken in het Glazen Huis. Tijdens deze non-stop uitzending draaien zij verzoekplaatjes tegen betaling om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.burpeemile_square_16

Dit jaar vragen wij aandacht voor longontsteking, wereldwijd een dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking.

Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden.

Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in. Dit doen zij dit jaar vanuit Breda waar het Glazen Huis de week voor Kerst staat.

Waarom een Burpee Mile By Night?

Meer spanning en meer sensatie, een avond die we niet snel vergeten. De Burpee Mile ‘s avonds organiseren maakt het net weer even anders dan vorig jaar. Naast een goede daad zo vlak voor de Kerstdagen is de Burpee Mile een goede oefening om in korte tijd fitter te worden. Bijvoorbeeld voor een obstacle run of triatlon.

Wat is een burpee?
Bij elke getrainde sporter wel bekend maar vooruit op onderstaande afbeelding wordt de burpee stap voor stap afgebeeld. De burpee is een variatie op de squat waarbij de push up en een sprong onderdeel van de oefening zijn. Bij het uitvoeren van de burpee train je je benen, armen, borst, rug en buikspieren.

Burpee Mile By Night 2016

Een full body workout dus en het mooiste is, het enige dat je nodig hebt om deze oefening uit te voeren is je eigen lichaam. Met de burpee train je je conditie en ontwikkel je kracht in diverse delen van je lichaam. Daarnaast bevordert het je lenigheid.

Burpee Mile By Night 2016

More Burpees
De komende weken staat in het teken van burpees. In een volgende blog vertel ik je hoe je een burpee het beste kan uitvoeren en kan je zelf mee doen aan een Burpee Challenge!

Natuurlijk hoop ik ook op jouw deelname op donderdag 22 december in Hoorn.
Of op een donatie van jou voor het goede doel.

Burpee Mile By Night 2016

Wat zijn we blij met iedereen die bijgedragen heeft aan de € 3000,- van vorig jaar. Dit jaar willen we het bedrag minstens verdubbelen!

7 redenen waarom je de Burpee Mile niet mag missen

  1.  De opbrengst gaat naar een heel goed doel;
  2.  Sluit met een voldaan gevoel het jaar 2016 af;
  3.  Je bent een diehard CrossFitter dus verplicht om mee te doen;
  4.  Je wordt er topfit van!;
  5.  Je doet het niet alleen, samen staan we sterk;
  6.  Verbeter je kracht, conditie, snelheid en souplesse in 1 avond;
  7.  Geef je vetverbranding een flinke boost!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.