Chocomuffins, voor de feestdagen!

De feestdagen staan gelijk aan snoepen! Om het toch een beetje healthy te houden maak ik deze feestelijke chocomuffins met rauwe cacao, banaan en dadel. Lekker als toetje of gewoon als tussendoortje. Yummm!

Chocomuffins_recept

Recept Chocomuffins
Healthy snack

Bereiding
45 minuten

Ingrediënten
(voor 8 muffins)

200 g speltmeel
75 g rauwe cacao (link naar body en fitshop)
120 g kokosbloesemsuiker
1 el wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
½ tl himalaya zout
1 tl vanille extract (natuurwinkel)
2 bananen
1 ei
175 g dadels, geweekt en eventuele pitten verwijderd
90 g kokosolie
100 ml warm water

Benodigdheden
Blender of keukenmachine, muffinvormpjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het speltmeel de rauwe cacao, kokosbloesemsuiker, wijsteenbakpoeder en het himalaya zout in een grote kom.

De rest van de ingrediënten mix je in de blender of keukenmachine tot een romig geheel. Schenk het vervolgens in de kom en roer alles nog een keer goed door. Schep in elk vormpje twee lepels van het  beslag. Bak de muffins 35 minuten in de oven.

Tip, bestrooi met kokos snippers en/of voeg speculaaskruiden toe voor een extra feestelijke touch!

Chocomuffins, lekker voor de feestdagen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.