Throwback 2016 & Looking forward 2017

De meest bijzondere momenten van Cross My Heart in 2016 en mijn plannen voor 2017.

De Kerstdagen liggen weer achter ons. Het nieuwe jaar komt nu echt dichtbij en ik heb heimwee. Heimwee naar alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd. 2016 was een spannend jaar met ups and downs rondom het freelance bestaan, maar ook gevuld met liefde, mijn verloving én trouwdag. Ik kijk graag terug op een aantal bijzondere momenten én ik kijk vooruit naar 2017. Kijk je met me mee?

Cross My Heart

 Look forward to 2017, Wish it, Dream it, Do it!

2016 was voor mij het eerste jaar dat ik fulltime voor mezelf werkte. Een weloverwogen keuze die ik eind 2015 maakte. ‘It was one hell of a bumpy ride’, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet anders had ik Cross My Heart nooit gehad. Mijn blog en ook verlenging van mijn CV, heeft me zoveel moois gebracht.

De geboorte van Cross My Heart
Op 14 januari 2016 ging ik officieel live! Het is mijn geboortedag en ik vond het een mooi moment voor ‘de geboorte van mijn kindje’, Cross My Heart.

Al ruim twee maanden was ik bezig met het bouwen aan mijn blog. Van het bedenken van een naam en huisstijl tot aan het schrijven van blogposts. Op 14 januari verspreidde ik Cross My Heart via Social Media en dat was echt super spannend! Hoe gaan mensen reageren? Vinden ze het leuk? Of denken ze: alweer een blog over fitness & health? Liken ze het alleen of lezen ze het ook echt?

Throwback 2016 Cross My Heart

Jump for joy! Cross My Heart is live!

De reacties waren en zijn enorm positief! Dit stimuleert mij nog altijd om ermee door te gaan en meer artikelen te schrijven. Waar het begon met te gekke berichten van familie, vrienden én facebookvrienden, kreeg ik al snel berichten van mensen die ik totaal niet kende. Mensen wonend aan de andere kant van het land. Dat vind ik nog steeds zo leuk! Iemand uit Eindhoven leest gewoon mijn blog! We delen dezelfde passie, hoe mooi is dat??

Meest gelezen blogs / recepten in 2016

 1. Wat, wanneer en hoeveel eet ik als (Cross)Fit Woman?
 2. My Heart for … Fruit
 3. Huilen tijdens een WOD
 4. Helweek

Een blog is veel werk maar ik doe het graag naast mijn andere werkzaamheden. Dagelijks spookt het door mijn hoofd: ik moet weer van me laten horen anders raak ik volgers kwijt. Een blogpost, Facebookpost of foto op Instagram. Het liefste allemaal tegelijk. Ik heb veel artikelen met jullie gedeeld over mijn actieve levensstijl. Over CrossFit, hardlopen en mijn voedingsrituelen.

Mijn motivatie ontbijt

Mijn motivatie ontbijt is favoriet onder de lezers!

In 2017 wil ik nog meer met jullie delen maar wil ik jullie ook ontmoeten én helpen. Ik ben bezig met nieuwe ideeën. Eén daarvan is het geven van clinics. Zou jij een clinic van mij willen volgen? En wat zou jij dan graag van mij willen weten? Zou je samen met mij willen sporten? Alleen, of met nog meer ‘active ladies’?

Laat het me weten door een reactie hieronder! In het voorjaar wil ik hier graag mee van start gaan!

Mijn freelance bestaan
Als freelancer verkoop ik mijn diensten als Event Manager, Communicatie -en Marketingspecialist voor bedrijven én ben ik Blogger. Het is niet makkelijk om aan werk te komen zeg ik heel eerlijk. Het is me niet aan komen waaien. Ik heb veel moeten netwerken om aan leuke klussen te komen. Contact met oude bekende zoeken maar ook veel (heel veel) mensen benaderen. Met vaak leuke ontmoetingen als gevolg waar dan weer via, via werk uitkomt.

Ik heb leerzame opdrachten gedaan als Event Manager en ben in contact gekomen met mooie bedrijven en inspirerende mensen. Ik werk soms drie maanden intern bij een bedrijf maar doe ook zo nu en dan klussen voor bureaus. Tussendoor maak ik tijd voor Cross My Heart.

‘Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en positiviteit. Ik weet nu dat ik altijd blijf knokken om mijn dromen werkelijkheid te laten worden.’

Het was spannend maar ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet om voor mezelf te kiezen. Ik heb zoveel geleerd dit jaar. Cross My Heart heeft een vliegende start gemaakt maar afwijzingen en teleurstellingen hoorde er ook bij. Het was een jaar van vallen en weer opstaan. 

Throwback 2016 Cross My Heart

Trots ben ik op hetgeen wat ik heb bereikt dit jaar! Ik blijf altijd knokken om mijn dromen werkelijkheid te laten worden.

Mijn actieve passie 
Actief was ik zeker dit jaar! Door mijn gezonde en actieve levensstijl blijf ik kwaliteit leveren op elk gebied. In 2016 was vier tot zes dagen sporten in de week de norm. Helaas kreeg ik na het doen van een aantal zware CrossFit -en hardloopwedstrijden een kuitblessure en heb ik het rustiger aan moeten doen. Rust en herstel werd een groot onderdeel van 2016. Ik heb mijn lichaam nog beter leren kennen en weet nu dat af en toe een week rust (vakantie) goed is voor mijn lichaam. Opladen en weer gaan!

Mijn doel was meedoen aan de clubkampioenschappen op de atletiekbaan, maar dat ging niet door vanwege mijn kuitblessure. Een grote teleurstelling. Na het doen van een 1500 meter op de baan had ik de smaak te pakken. Ik weer meer bereiken op de korte afstanden!

EN3C4888

Hardlopen, CrossFit en nieuwe sporten. Ook in 2017 met volle vaart vooruit!

In de zomer van 2016 heb ik bewust tijd genomen voor herstel. In plaats van 4x CrossFit was ik nog maar 2x in de CrossFit box te vinden. Ook deed ik maar 1 hardlooptraining per week en nog wat home workouts. Ik wilde niet te gespierd in mijn trouwjurk verschijnen en was eigenlijk toe aan rust. Druk genoeg had ik het met mijn werk en de voorbereidingen voor het huwelijk. Het voelde wel raar. Ineens niet meer zo vaak in de box te vinden zijn. Kennen ze me daar straks nog wel? 😉

Dit jaar heb ik ook kennis gemaakt met nieuwe sporten waaronder crossen, yoga, wielrennen en mountainbiken. Yoga deed ik tijdens Healthy Fest. Yoga betekent ‘verbinden’ en slaat op het verenigen van lichaam en geest door middel van de ademhaling. Het is niet zo explosief als CrossFit of mijn hardlooptrainingen dus wellicht een mooie combinatie.

liv-het-fietsmerk-voor-en-door-vrouwen-3-1024x683

Mountainbiken vind ik echt tof om te doen! Helaas niet meer opgepakt de laatste maanden van dit jaar maar dat ga ik in het nieuwe jaar zeker weer vaker doen.

Crossen deed ik juist de laatste drie maanden fanatiek. Hardlopen door zompige weilanden of drassige duinen en je staande houden in glibberige bochten. Mijn enkel kreeg het na cross 1 zwaar te verduren maar na drie weken rust maakte ik de laatste 3 crossen gelukkig nog mee. Een fantastische ervaring die ik volgend jaar wil overtreffen met betere tijden.

Liefdevol 2016
2016 heeft me naast mijn blog en actieve levensstijl vooral veel liefde gebracht. Ik ben in 2016 verloofd én getrouwd. Op 1 oktober zei ik JA tegen de liefde van mijn leven.

De liefde van mijn familie en vrienden heb ik sterk gevoeld dit jaar. Ik voel me rijk met zoveel mooie mensen om me heen. Ze hebben me stuk voor stuk gesteund in 2016.

Mijn man weet als geen ander hoe zwaar ik het af en toe heb gehad dit jaar. Het was hard werken, vallen en opstaan. Hij heeft gezorgd voor heel veel positiviteit. Niet alleen door zijn liefde en onze prachtige dag samen, vooral door zijn steun en positiviteit♡

Throwback 2016

1 oktober 2016, de mooiste dag dit jaar!

wedding

Plannen Cross My Heart 2017

NYE nadert dus heb ik mijn to-do-lijst voor 2017 alweer klaar liggen.

Wat zijn mijn plannen in 2017?

Bloggen

 • Meer actieve passie!
 • Het geven van advies, coaching en clinics;
 • Jouw ontmoeten!

Gezond eten

 • Gezond eten, goed slapen, geen stress en veel water drinken;
 • In januari eet ik een maand lang geen suiker en zuivel. In de maand december heb ik weer veel melkproducten tot me genomen, veel chocolade en vet eten. Ik zie dat dit effect heeft op mijn huid dus wil ik weer kijken wat clean eten met me doet. Doe je mee? Laat hieronder een reactie achter of stuur een PM. In 2017 deel ik mijn CLEAN EATING recepten.

Veel bewegen

 • PR’s behalen met CrossFit > sneller in WODs, betere techniek op de Snatch, sterker worden in de HSPU en Pull-Ups.
 • Meedoen met de CrossFit Games;
 • Meedoen met een gewichthefwedstrijd en mijn scores van 2016 verbeteren;
 • Betere resultaten boeken op hardloopgebied;
 • Korte afstanden lopen > wedstrijden 400m, 800m en 1500m;
 • Meedoen aan de clubkampioenschappen voorjaar 2017;
 • Meedoen aan de crossen najaar 2017.

Heb jij nog ideeën en tips voor mij? Laat het mij weten door een reactie hieronder!

Look forward 2017

Looking back on 2016 & making plans for 2017

THANKS FOR YOUR SUPPORT IN 2016

Als laatste wil ik nog een aantal mensen bedanken. Dit ben jij allereerst. Mijn trouwe lezer. Zonder jou ben ik niet waar ik nu sta. Met een succesvolle blog en een trouwe groep lezers die dezelfde passie delen voor een active lifestyle. THANKS!

Mirjam van Eat Pure Love bedank ik voor het delen van mijn sport artikelen op haar succesvolle blog over het leven van een ‘happy, healthy & green lifestyle.’ En ook voor de leuke events die ik dankzij EPL heb mogen meemaken.

Dian van Dian’s Fotografie bedank ik voor het maken van de prachtige foto’s op deze pagina.

Natuurlijk zoals hierboven genoemd bedank ik mijn familie, vrienden en mijn fantastische man!

Ik wens je een toffe NYE dit weekend en een succesvol 2017 met veel actie, liefde, geluk en gezondheid!

Ik heb er in ieder geval veel zin in! Tot snel in het nieuwe jaar of volg me via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan actieve passie met je deel. 

X.Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.