SUPRUN: een geslaagde eerste editie!

De eerste editie van SUPRUN is een feit. Op een zonnige, eerste zaterdag van september stonden 25 enthousiaste dames en heren klaar voor een bijzonder actieve ochtend. In dit blog geef ik je een korte sfeerimpressie van de SUPRUN. Was je erbij? Blik dan met me terug en laat me weten hoe jij de SUPRUN hebt beleefd!

#SUPRUN

SUPPEN en Hardlopen

Begin dit jaar wist ik: dit jaar wil ik events / workshops organiseren zodat ik mijn passie voor hardlopen kan delen met anderen. Een combinatie met een andere sport leek me een must om het voor een breed publiek aantrekkelijk te maken.

Het moest dan ook zo zijn dat ik Rianne van SUP school SUP Spirit begin deze zomer heb leren kennen. Ik ging mee suppen en vond dat meteen zo relaxed. En een geweldige combinatie met hardlopen. Zo werk je bij beide enorm aan je core stability.

Samen met mijn beste vriendin Nikky en Rianne bereiden we de SUPRUN voor. Alles verloopt soepel voor aanvang van het event. Rianne brengt de SUP boards ter plekke, Nikky vult de goodiebags en ik ga naar Albert Heijn om verse sappen te halen voor in de goodiebags.

SUPPEN en Hardlopen

Iedereen heeft er zichtbaar zin in want alle deelnemers zijn op tijd aanwezig. De SUPRUN kan beginnen. We starten met een hardlooptraining en gaan daarna SUPPEN.

Samen met Nikky geef ik de hardlooptraining.

Niet zomaar hardlopen, het draait om een goede hardlooptechniek 

Sommige deelnemers zijn bang dat we 10KM gaan hardlopen. Blij verrast zijn ze als ik vertel dat we starten met een warming-up, vervolgd door een kleine ronde warmlopen, loopscholing en grote ronde hardlopen. Afgesloten met een cooling down.

We  vormen een grote kring voor de warming-up. Wat een grote groep, geweldig! Lekker even los draaien. Van het hoofd, naar de schouders tot aan de tenen. Na het doen van verschillende oefeningen zijn we warm gedraaid en lopen we een stuk.

SUPPEN en Hardlopen

Ik wil de deelnemers graag tips meegeven voor een goede loophouding. Dit voorkomt blessures en bespaart energie. Pas je deze tips toe dan loop je verantwoord, word je sneller.

De loopscholing doen we om de loophouding te verbeteren. Oefeningen die zorgen voor meer snelheid en een betere plaatsing van de voet.

Ook leg ik uit wat het belang is van een sterke core. Door je core aan te spannen gaat de loopscholing beter en krijg je een beter conditie.

Na alle tips en oefeningen is het tijd voor wat sprintjes en lopen we een mooie ronde door het bos. We sluiten af in een grote ronde kring met een cooling down.

SUPPEN en Hardlopen

Super tof om te zien hoe fanatiek iedereen meedoet. Tijdens de loopscholing doen veel deelnemers oefeningen die ze niet eerder hebben gedaan. Niet alleen maar hardlopen. De afwisseling maakt het ‘much fun’!

Na ruim een uur is het tijd voor een korte break. De deelnemers mogen een banaan pakken, water drinken en zich omkleden. Ready om te gaan suppen!

SUPPEN, ontspannen op het water

De SUP boards liggen klaar op het gras. Iedereen pakt een SUP board en brengt deze naar de waterkant. Daar volgt een uitgebreide uitleg van Rianne van SUP Spirit. Hoe moet je de paddle vasthouden, waar moet je opletten bij het SUPPEN, hoe moet ik opstappen etc.

Na de uitleg stapt iedereen op zijn of haar SUP en maken we een mooie SUP tocht over het stille water. Vijfentwintig deelnemers op een SUP board, dat ziet er indrukwekkend uit.

SUPPEN en Hardlopen

SUPPEN en Hardlopen

Voldaan komen we weer terug op onze sup boards. Iedereen is blijven staan. Niemand is in het water gevallen en dat is erg uniek!

Ter afsluiting maken we een groepsfoto en delen we aan alle deelnemers een goodiebag uit zodat niemand met lege handen naar huis gaat.

Wat een geweldige ochtend was dit, zoveel blije mensen!

De volgende dag krijg ik dit berichtje:

‘Vanmorgen de vooroeverloop gedaan en je tips meegenomen. Proberen te landen op tenen/voorkant voet en niet m’n hele lichaam meedraaien! Ruim 2 minuten sneller dan vorige week!’ – Esther

Dat is toch te leuk! Daar doen we het voor.

De eerste editie is wat ons betreft geslaagd en gaat zeker een vervolg hebben. Wil je een keer meedoen? Houd Facebook in de gaten! Like & stay tuned.

Deed je mee en heb je nog niet alle foto’s gezien? Ga dan ook naar mijn Facebook pagina! Natuurlijk ben ik benieuwd hoe jij de SUPRUN hebt beleefd, laat hieronder een reactie achter!

Liefs,

X.Martine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.